fbpx

Bývate často chorí? Pripravte si cibuľový čaj!

Na popíjanie čaju si už málokto nájde čas. Je to skôr pri výnimočných príležitostiach, na návštevách alebo počas dlhých sviatočných dní. Ak sa nás zmocní choroba a dlho neustupuje, postupne začíname dôverovať aj radám našich starých mám.

Čo tak posilniť svoju imunitu cibuľovým čajom? Tento čaj si vás určite nezíska práve svojou vôňou, no o to cennejšie a účinnejšie látky v sebe obsahuje.

Cibuľa – nič drahé, ani luxusné, a predsa ozdravujúce!

Cibuľu nájdeme v každej slovenskej kuchyni. Je základom pri pečení mäsa, rôznych druhov polievok a omáčok. Dodáva im jedinečnú, výraznejšiu chuť. Cibuľu možno konzumovať aj v surovom stave, skôr nám však zapácha, ako chutí. Áno, túto zeleninu pestovanú aj v našich podmienkach, zastreli úplne iné typy pochutín. Prečo by ste aj tak mali uprednostniť odvar z cibule?

Cibuľa je bohatá na zlúčeniny síry, vitamíny skupiny B, C a kyselinu listovú. Ich spolupôsobením sa stáva úžasným odporcom baktérií, voľných radikálov a ostatných škodlivín. Pôsobí antioxidačne, je úžasným prírodným liekom pri nádche a prechladnutí.

Cibuľa prečisťuje krv, má protizápalové účinky, zmierňuje opuchy. Je vhodná aj pre diabetikov, keďže optimalizuje hladinu cukru v krvi. Sírové zložky prečisťujú dýchací aparát, no okrem toho likviduje baktérie z čriev a je skvelou prevenciou proti hemoroidom.

Ako si pripraviť odvar z cibule?

Ešte predtým, ako zájdete do lekárne, vyskúšajte jeden z najlepších receptov našich starých mám. Je ním aj odvar z cibule. 3 až 4 stredne veľké cibule nakrájajte na drobno. Posypte lyžičkou cukru alebo použite domáci med. Cibuľa pustí šťavu. Zmes potom zalejete vriacou vodou, po pár minútach precedíte a môžete popíjať!

Našli ste chybu v článku? Napíšte nám o nej: info@slovakon.sk

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Nechajte nám svoju odpoveď

Vaša emailová adresa nebude zverejnená