Zdravie je prvoradé, no na to, aby prosperovalo, sa oň musíme neustále starať. Nie je to len chvíľková záležitosť jednej redukčnej diéty, ale na celý život. Ráno zdravo, s teniskami, podvečer taktiež zavŕšite behom alebo iným športom, no k telke si vezmete samé nezdravé a tučné pokrmy? „Ulietate“ si takto v stravovaní každý deň? Prečo dobrovoľne zanášať telo toxínmi a ďalšími škodlivinami? Poznáte najviac nezdravé potraviny a ich zloženie?
Umelé sladidlá
Nie sú prítomné len v sladkých pochutinách, ale aj v instantných polievkach, omáčkach, mäsitých polotovaroch a v podstate – sú takmer vo všetkom nezdravom, ale tak neodolateľnom pre naše chuťové poháriky. Aj keď majú nutričnú, kalorickú hodnotu 0, ovplyvňujú činnosť mozgu a nervov, nezdravo podporujú chuť do jedla. Najrizikovejšie umelé sladidlá spôsobujú kŕče, závraty a majú vplyv na tvorbu zhubných buniek.
Ruka v ruke s umelými sladidlami ohrozujú naše zdravie rafinované cukry. Podporujú prudké zvýšenie hladiny cukru a náhly pokles. Mnohé toxické látky, vírusy a zhubné bunky priam prežívajú na cukroch a sladidlách. Podobne sa prejavuje rafinovaná múka a oleje, ktoré sa nepripravujú lisovaním za studena.
Mäsové polotovary
Okrem rizikových prídavných látok sa pri ich spracovaní používa nadmerné množstvo soli a sladidiel. Obsahom umelých, syntetických látok zaťažujeme vnútorné, životne dôležité orgány, čo sa prejaví nie v nasýtení, ale preplnení žalúdka. Aj vám sa neraz stalo, že po jedle ste sa cítili nesmierne unavení? Čím ťažšie, mastnejšie jedlá konzumujeme, tým sa viac energie sústreďuje na trávenie a „zvyšok tela“ slabne.
„Drobné“ pochutiny
Ako sa vyhnúť večernému „zobkaniu“? Je síce jednoduchšie otvoriť balík zemiakových lupienkov ako si pripraviť šalát alebo jogurt z čerstvého či mrazeného ovocia. Treba si uvedomiť, že každou slanou maškrtou prijímame zväčša aj nezdravé, trans-mastné tuky, prebytočný olej a opäť umelé, pridané látky. Chutia vám? To preto, že bývajú vylepšené zvýrazňovačmi chuti a tak je pred vami zaraz prázdny balíček.