fbpx

Viete čo je Feng Shui?

Toto slovné spojenie hádam nemusíme ani predstavovať. Počuli ste ho určite viackrát. Veľa ľudí vie, že je to akési pradávne učenie, premiestňovanie nábytku alebo dokonca symbol čiernej a bielej.

V podstate je to pravda, no Feng Shui nie je ani zďaleka len o nábytku a jeho umiestnení v interiéri.

Čínska tradícia

Feng shui je neodmysliteľnou súčasťou čínskej kultúry a tradície. Ide o pradávne učenie a poznanie človeka a seba samého. Jeho hlavnou súčasťou sú energie a ich plynutie. Najdôležitejšou energiou je práve čchi. Je to energia, ktorá potrebuje harmonicky a nerušene plynúť. To sa dá dokázať práve umiestnením nábytku v priestore, záhrade alebo hocikde kde sa zdržiavate.

Dôležitý priestor ako taký.

Vo Feng Shui existujú striktné pravidlá, ako umiestniť spomínaný nábytok, dekorácie a pod. Ak sa budete riadiť podľa nich, v priestore bude plynúť čchi a vy sa budete cítiť dobre a harmonicky. Aspoň tak tvrdia Číňania. Tí dokonca veria, že množstvo čchi sa dá zvyšovať. Táto energia má celkový vplyv aj naše zdravie. Podľa informácií o tomto učení sa dá určiť aká osoba je a akou oplýva energiou. A to napríklad podľa toho, ako má poukladané a rozložené veci na pracovnom stole.

Aké sú princípy Feng Shui?

Z počiatku sa môže zdať Feng Shui ako jednoduché učenie o priestore a energii, no opak je pravdou. V tomto prípade aj dvakrát. Jeho učenie, chápanie a praktizovanie si vyžaduje štúdium, pochopenie a v neposlednom rade treba byť oddaný a veriť.

Podľa Feng Shui by ste mali bať voľný tok energie už od vchodových dverí. Práve z tohto dôvodu by mali byť predsiene vzdušné a jednoducho zariadené. Ďalším pravidlom Feng Shui je dostatok života. Dostatok izbových rastlín určite poteší vaše zmysly a dodá vášmu príbytku úplne inú atmosféru. Ako sme spomínali, poriadok je základ. Nenechávajte preto upratovanie rozhádzaného stol alebo stoličky s oblečením len na sobotné doobedia.

Žiadne prázdne rohy

Podľa Feng Shui by nemali ostať rohy v byte prázdne, aby energia mohla prúdiť a nezastala. Ak však rohy nemáte zaplnené nábytkom, umiestnite do rohu rastlinu alebo lampu, ktorá osvieti večer tmavý kút.

Feng Shui v spálni

Ak chcete dostať pozitívnu a harmonickú energiu aj do vašej spálne, určite sa riadte základnými princípmi. Feng Shui neodporúča umiestňovanie zrkadla či televízie pred posteľ. Zároveň by ste mali mať posteľ orientovanú záhlavím pri stene, aby ste sa cítili bezpečne. Dokonca sa odporúča na posilnenie partnerského vzťahu umiestňovať do spálne predmety vo dvojici.

Faktom však zostáva, že Feng Shui je veľmi rešpektovaným učením. V dnešnej dobe sa zariaďovanie podľa čchi energie stalo doslova trendom. Či však ľudia pochopili jeho celkový význam zostáva otázne.

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Nechajte nám svoju odpoveď

Vaša emailová adresa nebude zverejnená