fbpx

Recept na tekvicovú Hokkaido polievku

Liečivé účinky Hokkaido tekvice

Už na prvý pohľad je vidieť, že hokkaido vďaka sýto oranžovej farbe obsahuje množstvo betakaroténu. Okrem toho v nej nájdeme aj veľa vitamínov, ako napríklad vitamín Adraslík, luteín a zeaxatín, ktoré sú dobré na oči, vápnik, železo, horčík, fosfor a vlákninu pre lepšie trávenie. Znižuje krvný tlak, je vhodná pre diabetikov a má tiež nízky obsah kalórií čo z nej robí vyhľadávanú pochúťku.

Ako si pripraviť Hokkaido polievku?

Hlavné suroviny:

  • Hokkaido tekvica
  • smotana na šlahanie
  • olivový olej
  • cibuľa
  • soľ,

Na servírovanie:

  • lúpané tekvicové semiačka
  • tekvicový olej

Na olivovom oleji si do sklovita upražíme cibuľku, a následne pridáme Hokkaido nakrájané na vačšie kocky, aj so šupou. Dochutíme soľou, a môžeme pridať aj muškátový oriešok alebo strúčik cesnaku. Všetko spolu dusíme a podlievame čistou vodou. Keď je tekvica akurát mäkká, ponorným mixérom, zmixujeme na kašu, pridáme smotanu a necháme prevariť.

Na dochutenie opražíme na panvici tekvicové semiačka. Polievku už na servírovacom tanieri , pokvapkáme tekvicovým olejom a posypeme upraženými semiačkami. Prajeme vám dobrú chuť.

Náš tip! Ak chcete túto už aj tak zdravú pochúťku urobiť ešte zdravšou, vyskúšajte pridať pár lyžičiek kurkumy pri servírovaní. Kurkuma je vynikajúci antioxidant, ktorý pomáha pri detoxikácii a posilnení imunity. Viac o kurkume sa dozviete TU.

Aké zdravé účinky má Hokkaido na váš organizmus?

Okrem toho, že príprava polievky je veľmi rýchla,  jej hlavná surovina je maximálne zdravá.

  • má vysoké nutričné hodnoty, je bohatá hlavne na betakarotén, ktorý si naše telo premení na vitamín A, a zároveň je nízkokalorická
  • je zdrojom draslíku aj vitamínu C
  • obsahuje veľa antioxidantov
  • posilní imunitu
  • je nanajvýš hodná ako súčasť stravy diétach

Ak náhodou nejakú diétu momentálne držíte, vymeňte v recepte smotanu za plechovku kokosového mlieka, pridajte 3 zemiaky, 300 ml zeleninového vývaru a za lyžičku curry korenia. Začiatok postupu je rovnaký, hokkaido sa na cibuľke bude dusiť už so zemiakmi, a rovnako ho budeme podlievať. Pridáme vývar, budeme spolu variť cca 20 minút, následne ochutíme. Stiahneme z ohňa, pridáme kokosové mlieko a zamiešame. Už nevaríme!

Našli ste chybu v článku? Napíšte nám o nej: info@slovakon.sk

1 Komentár

Nechajte nám svoju odpoveď

Vaša emailová adresa nebude zverejnená