fbpx

Najlepšie jesenné čaje

Jeseň ako taká je veľmi bohaté obdobie na prírodné skvosty. Z každej prechádzky lesom si môžete domov priniesť krásne prírodné dekorácie, ktoré obohatia a vyzdobia váš interiér. Gaštany, tekvice, listy, šišky…

Okrem toho príroda prináša oveľa viac. Príchod chladnejších dní si priam žiada teplú deku, relax a šálku bylinného čaju, ktorý prehreje a povzbudí organizmus. Prinášame vám zopár čajov, ktoré určite nevynechajte počas jesenných mesiacov.

Rýmovník

Táto bylinka sa nazýva aj kubánske oregano. Jej špecifická vôňa a jednoduché pestovanie z nej spravili obľúbenú bylinku, ktorá okrem týchto vlastností prekypuje pozitívnym vplyvom na organizmus. Už podľa názvu je jasné, na čo sa používa. Jednoducho si natrhajte pár čerstvých listov, zalejte ich vriacou vodou, pridajte citrón alebo med. Rýmovník slúži na dýchacie cesty, prechladnutie a celkovú pohodu dýchacej sústavy. Navyše, pestovanie rýmovníka je nenáročné.

Kamilkový čaj

Znie to ako klišé ale táto bylina je dobrá vždy a všade. Na dýchacie cesty, trávenie, uvoľnenie od stresu, pokojný spánok. Čo viac si počas jesenných mesiacov priať?

Echynacea

V jesennom období je potrebné zvýšiť prísun bylín, ktoré zlepšujú našu imunitu. Echynacea, nazývaná aj Indiánske slnko, je bylinka, ktorá čistí krv a má antibiotické účinky. Okrem toho lieči rôzne infekcie a zápaly. Pri tejto bylinke však pozor. Netreba to preháňať, keďže to nie je bylinka určená na dlhodobé užívanie. Intenzívne užívanie by nemalo prekročiť dobu 14 dní.

Príroda nám ponúka množstvo pomocníkov, treba ich len využiť.

Ďalších pomocníkov v zimných obdobiach prinesieme v ďalších článkoch.