fbpx

Rybí olej – medicína z riek

Čítali ste už o zázračných účinkoch rybieho oleja? Že nie? Tak práve teraz budete. Prinášame vám zaujímavé a možno pre väčšinu z vás nové informácie o certifikovanom rybom tuku, pôvodom zo škandinávskeho dúhového pstruha.

Prečo je rybí tuk podstatný pre naše telo?

„Prečo je rybí tuk pre moje telo dôležitý?“ odpoveď je jednoduchá. Obsahuje esenciálne mastné kyseliny, ktoré si ľudské telo napriek tomu, že sú pre organizmus veľmi dôležité, nedokáže samo vyprodukovať. V rybom oleji je prítomné celé spektrum mastných kyselín – omega 3, 6, 7 a 9 tak, ako  sa prirodzene vyskytujú v prírode. Tieto látky sú bohaté na kyseliny eikosapentaenovú a dokozahexaénovú, ktorých účinky sú priaznivé na funkciu srdca, mozgu, obehového systému a mnohých neurologických procesov.

Ako vieme získať rybí tuk?

Produkcia rybích olejov predstavuje vo väčšine krajín veľmi zdĺhavý a priemyselne náročný proces, ktorý samotnému produktu na kvalite nepridáva. Čistota oceánov je v súčasnosti v zlom stave a škodlivé látky, ktoré sa v nich nachádzajú sa často dostávajú aj do tiel jeho rybích obyvateľov. To však nie je všetko. Ryby po výlove čaká čistenie, neprimerane dlhé cestovanie loďou do cieľovej destinácie, kde sú ryby vystavené odkysľovaniu, bieleniu, odstráneniu pachu, pridávaniu antioxidantov či plneniu, a až po všetkých týchto úkonoch vzniká finálny produkt.

Ako prijímať rybí tuk?

Ak však hovoríme o rybom tuku, ktorý pochádza z vyššie spomínaného škandinávskeho pstruha dúhového, môžeme si byť jeho chuťou či stopercentnou výživovou kvalitou istí. Olej totiž pochádza z priezračného prostredia vnútrozemskej rieky a jeho rýchla výroba a následné spracovanie neznehodnocuje jeho obsah. Filety zo škandinávskeho dúhového pstruha sú produkované každú hodinu a olej je z nich získavaný šetrným procesom naparenia a odstreďovania pri zahrievaní na 70-90%. Je plnený a skladovaný v čerstvej a prírodnej kvalite. Stačí len jedna až tri lyžičky denne a budete sa cítiť vo svojom tele perfektne.

Účinky rybieho oleja poznali už naše staré mamy. Koho z vás nútili rodičia jesť jednu polievkovú lyžicu pred obedom? Užívanie rybieho oleja pomáha pri znižovaní srdcovocievnych chorôb a znižovaní mozgových príhod. Často je odporúčaný aj ľuďom, ktorí trpia bolesťami kĺbov, alergiami, úvavou či migrénami. Rybí tuk sa odporúča aj ľuďom, ktorí chcú schudnúť či ženám v tehotenstve. Dokonca, výskumy ukázali, že práve užívaním rybieho oleja sa podarilo znížiť počet osôb s Alzheimerovou chorobou.