fbpx

Aj videohry vám môžu byť inšpiráciou pre cestovateľské zážitky

Milujete cestovanie a máte za sebou už viacero navštívených lokalít? Hľadáte inšpiráciu pre vaše ďalšie cesty? A viete, že ju môžete načerpať aj vo videohrách? Neveríte? Tak tu máme niekoľko príkladov, ktoré vás presvedčia.

Naprieč svetom a históriou v sérii Assassin’s Creed

Ak by sme mali vybrať hernú sériu, ktorá väčšine hráčov napadne ako prvá, keď sa spomenie (v tomto prípade historické) zobrazenie reálnych lokácií, bola by to séria Assassin’s Creed. Veď koho neinšpiroval na cestu do Florencie práve druhý diel tejto série, ešte z roku 2009? Ide o sériu akčných hier zobrazujúcich fikcionalizovanú verziu konfliktu medzi Asasínmi a Rádom templárov, odohrávajúcich sa na rozličných miestach v rôznych obdobiach našej histórie.

Aktuálne všetci fanúšikovia tejto série netrpezlivo čakajú na november, kedy vyjde najnovší diel, Assassin’s Creed Shadows. Tentokrát sa hráči môžu tešiť na obdobie feudálneho Japonska a historicky presné vyobrazenie hradov ako Takeda alebo Fukuchiyama (a samozrejme aj mnohých ďalších lokácií).

Zdroj obrázka: Autor: deagreez / Stock.adobe.com

Alternatívny New York a Washington v Tom Clancy’s The Division

Z minulosti sa pozrieme do alternatívnej súčasnosti, konkrétne do New Yorku a do Washingtonu. Tieto americké mestá sú totiž dejiskami dvoch dielov online akčného RPG Tom Clancy’s The Division. Aj napriek tomu, že ide o hry, ktoré vyšli ešte na minulú generáciu herných konzol (a PC), skutočné lokácie v nich vyzerajú naozaj úchvatne.

Príbeh týchto hier je o pandémii neznámeho vírusu, ktorý sa začal šíriť práve v New Yorku. Ak ste si teraz spomenuli na pandémiu COVID-19, tak tieto hry vyšli ešte pred ňou (2016 a 2019) a našťastie, skutočná pandémia nemala také katastrofické následky ako tá z tejto hernej série.

Stredovek u našich susedov v Kingdom Come: Deliverance

Na záver tu máme ešte jeden (takmer) domáci tip. Ide o české akčné RPG Kingdom Come: Deliverance, odohrávajúce sa na začiatku 15. storočia počas toho, ako sa uhorský kráľ Žigmund snažil násilne prevziať moc od svojho nevlastného brata, právoplatného českého kráľa Václava IV.

V tejto hre sa pozriete, ako to v danom období vyzeralo v oblasti miest Sázava, Rataje nad Sázavou a Stříbrná Skalice. Budúci rok sa očakáva vydanie pokračovania, ktoré bude na príbeh prvého dielu priamo nadväzovať a odohrávať sa bude v Českom raji v okolí hradu Trosky a tiež na území medzi mestečkami Malešov a Suchdol a mestom Kutná Hora, ktoré tu má hrať veľkú rolu.

Zatiaľ neboli pridané žiadne komentáre.

Nechajte nám svoju odpoveď

Vaša emailová adresa nebude zverejnená