fbpx

Blíži sa váš veľký deň? Ako vybrať šaty pre družičky?

Pre každú nevestu je výber svadobných šiat jednou z najdôležitejších súčastí svadobných príprav. Netreba však zabudnúť na jednu vec: „obliecť“ predsa treba aj družičky. A práve o výbere šiat pre družičky budeme teraz hovoriť.

Rôzne typy postáv a rôzny vkus

Keď si vyberáte spoločenské šaty, ako ste na tom s výberom ich strihu, resp. štýlu? Patríte k tým šťastným dámam, ktoré v akýchkoľvek šatách vyzerajú ako bohyne alebo vždy musíte vyskúšať väčšie množstvo šiat, aby ste našli také, ktoré budú lichotiť vašej postave?

Ak sa vás týka skôr druhá možnosť, tak si predstavte, že pri výbere šiat pre družičky budete musieť toto riešiť viacnásobne (ak teda všetky vaše družičky nepatria medzi tie spomínané šťastné dámy). A samozrejme, žiadna nevesta nechce, aby šaty družičiek zatienili jej vlastné. Veď je to jej veľký deň!

Zdroj obrázka: Autor: berezko / Stock.adobe.com

Najväčšou komplikáciou však býva, že družičky majú rôzne typy postáv a odlišný vkus. Zároveň však každá nevesta určite chce, aby mali družičky čo najsúdržnejší vzhľad. Vo väčšine prípadov sú tak najlepšou voľbou padavé strihy a jednoduché vzory.

Farbu zladíte jednoducho

Často komplikované hľadanie šiat, s ktorými bude spokojná každá družička (a samozrejme aj nevesta), sa dá vyriešiť aj inak. Záleží to však od nevesty a od jej ochoty spustiť z nárokov na súdržný vzhľad.

Nevesta totiž môže družičkám určiť konkrétnu farbu šiat a čo sa strihu týka, nechať im voľnú ruku, aby si každá vybrala také šaty, v ktorých sa počas celej svadby bude cítiť komfortne a sama sebou. Tým sa zároveň dostávame ešte k výberu farby šiat pre družičky.

Výber farby sa v tomto prípade zvykne od niečoho odvíjať. Môže ísť o farbu výzdoby, farbu svadobnej kytice, či farbu nevestiných popolnočných šiat. Má to aj praktickú výhodu: nemusíte nad výberom farby príliš rozmýšľať a zároveň budú družičky hneď vyzerať, že „patria“ na vašu svadbu.